06 48 11 76 29 06 48 11 76 29 info@evenemento.nl Over Evenemento

Jay is een jonge talentvolle zanger uit Zoetermeer. Onlangs werd zijn eerste single uitgebracht 'In the moment'.

Biografie

De 18-jarige Zoetermeerder Jay in den Bosch won onlangs een songwriter sessie bij de lokale radiozender Radio Midvliet. In het programma Click Track mocht hij een lied zingen en een motivatie praatje houden. Samen met de luisteraars kozen de Dj’s uiteindelijk twee winnaars voor de schrijfsessie.

Het 18-jarige talent werd door zijn zangcoach aangemoedigd om met de wedstrijd mee te doen. Dit deed hij, maar voornamelijk als leerproces en voor de leuke ervaring. Dat hij ook daadwerkelijk won, was een grote verrassing voor Jay. Samen met de andere finalist mocht hij naar Deborah Hulskamp, de zangeres, pianiste en award winnende songwriter. Het bleek niet alleen te gaan om een drie-uur durende schrijfsessie om een song te schrijven, maar het nummer werd ook gelijk als demo opgenomen.

Jay: “Ik was al enige tijd bezig om zelf nummers te schrijven, maar ik liep vaak vast, deze sessie was precies wat ik nodig had.” Tijdens de sessie nam Deborah hem bij de hand in het denkproces en liet hem vooral in het nu denken. Dit bleef zo bij Jay hangen dat het refrein voor zijn song letterlijk ‘ in The moment’ werd. In het nummer gaat het over dat je niet moet twijfelen, niet onzeker moet zijn, maar vooral moet leven en genieten van het nu. Het nummer werd met enige vertraging door corona uiteindelijk uitgebracht op streamingdiensten.
“Ik zag in de 1ste week mijn nummer ineens op de 42 plaats staan bij online digi-plug, de top 100 van 250 radiostations. De 2de week stond ik zelfs 16de en werd het nummer gedraaid op 100%NL en Radio Decibel”, vertelt hij trots en nog vol ongeloof. Uiteindelijk keerde hij terug bij het programma Click Track om het lied live te mogen zingen. Sinds de sessie is de knop om bij Jay, die inmiddels druk bezig is met het schrijven van Engelstalige nummers.

Jay zingt al vanaf het moment dat hij kon praten. Hij speelde bij musicalvereniging Greg&Baud in diverse musicals, waarbij hij vooral het zingen het leukst gedeelte vond. Vanaf zijn achtste begon hij thuis top-40 hits te remixen, die hij vervolgens plaatste op zijn YouTubekanaal. In zijn middelbareschooltijd koos hij speciaal voor een school in Leidschenveen, daar stonden vakken als dansen en drama op het rooster. Na het behalen van zijn havo diploma heeft hij nu een tussenjaar waarin de focus ligt op muziek maken en pianolessen. Zo is hij bezig met een up-tempo remix van ‘In the moment’, schrijft hij muziek en werkt aan een EP. Volgend schooljaar hoopt hij aangenomen te worden op het conservatorium.

Jay in den Bosch - zang