Jean Paul Rena

Informatie over deze band aanvragen

JEAN PAUL RENA - Boek nu voor de New Album Tour: A THIEF KNOWN FOR STEALING HEARTS!

Biografie

Opgegroeid in een kunstenaars familie is hij een blues en gitaar verslaafde vanaf de eerste dag die hij zich kan herinneren.
In een ‘thuis’ atmosfeer van zwarte Afrikaanse en Amerikaanse roots muziek was blues de meest natuurlijke weg die hij moest volgen voor zijn muzikale carrière.
Al zijn helden waren belangrijke gitaristen, Jimi Hendrix, Muddy Waters, Albert King, B.B. King, Eric Clapton & Stevie Ray Vaughan. Na een ontmoeting en gesprek over blues en bands met Stevie Ray lang geleden, begon Jean Paul uiteindelijk met het schrijven en spelen van eigen werk en werd frontman van zijn eigen driemans formaties, Red Shoes, The Bluesscatters en Terrawheel waarmee hij vier cd´s uitbracht. Jean Paul Rena’s muziek is te omschrijven als een emotievolle mix van Blues, Roots Music en Rock & Roll.
Dit jaar, in december 2017 brengt hij een nieuw album uit waarop hij samenwerkt met zijn zoon Kit Carrera op drums. Jean Paul Rena treedt op in Nederland en in het buitenland, van juke joints tot festivals.

Born in an artist family, he is a blues and guitar addict from the first day he remembers. Growing up in an atmosphere of black African and American roots music he found blues the most natural way to follow this path in his musical career.
All his heroes were fine guitar players, Jimi Hendrix, Muddy Waters, Albert King, B.B. King, Clapton & Stevie Ray Vaughan. After meeting and talking about blues and bands with Stevie Ray, long time ago, he eventually started writing his own material and fronting his own three piece bands, Red Shoes, The Bluesscatters, Jean Paul Rena & Terrawheel and released four cd’´s. Jean Paul Rena´s music is recognisable as emotional mix of Blues, Roots- Music and Rock & Roll.
Now December 2017 he finally releases his new album with his son Kit Carrera on drums. Jean Paul Rena is live performing in the Netherlands and abroad, ranging from juke joints to festivals.

JEAN PAUL RENA – New Album: A THIEF KNOWN FOR STEALING HEARTS

Dragão Music staat op het punt het nieuwe album ‘A Thief Known For Stealing Hearts’ van de Nederlandse zanger, songschrijver en gitarist Jean Paul Rena uit te brengen.
De fans die hem volgen sinds de allereerste release in 1996 hebben lang moeten wachten maar het is er, eindelijk. Na vier eerdere albums komt dan nu het vijfde album uit. Exact 10 jaar na de vorige release. Een lange tijd, veroorzaakt door o.a. een ‘writers block’ en door het feit dat de man optreden leuker vindt dan opnemen, was er volgens Rena geen noodzaak om ‘iets uit te brengen als het niet leuk genoeg voelt’. Echter dit jaar viel alles op zijn plek. De juiste nummers, de leukste goede muzikanten en een geweldige studio. Het bleek allemaal mogelijk.

Alles heeft nog meer een toegevoegde waarde door het feit dat Rena dit album samen met zijn zoon Kit Carrera (drums, The Deaf) heeft gemaakt. Volgens Rena geven ‘family style vibes’ dit geheel een bijzondere extra dimensie. Vandaar ook familie op de vocalen en in de organisatie van het hele project en dat  maakt dit het geheel nog meer speciaal.Rena verklaart over het album ‘Het is een afspiegeling en documentatie van mijn leven, mijn bloed, mijn helden en mijn muzikale reis over de jaren. Ik heb dan ook mezelf toegestaan en erop toegezien volkomen eerlijk en transparant te zijn als artiest, zanger, gitarist en vooral als liedjesschrijver en producer. Alleen zo kon ik de dingen in mijn leven gebruiken en in muziek vorm geven.
Zonder rekening te moeten houden met stijl, verwachtingen of marketing werd het echt persoonlijk, emotioneel en vrij van externe krachten en invloeden. Misschien onvoorspelbaar voor sommige luisteraars maar hey, ‘wie koopt er een album dat hij of zij al kent?’

En het resultaat? Een album met een brede mix van stijl, liedjes, sounds, en … emoties. Een verhaal en toewijding aan muzikale avonturen – zonder grenzen.

Album Tour Line up:

Jean Paul Rena – Guitar and Vocals
Kit Carrera – Drums (The Deaf)
Michael Baumgarten – Bass (Soul Sister Dance Revolution)
Remco Visker – Guitar (De Kraaien)

New Album OUT NOW!  A THIEF KNOWN FOR STEALING HEARTS
Single/Video OUT NOW!  IF ONLY FOR A DAY

Single clip via deze link: https://youtu.be/Trx5BnMma-I

Het Album is verkrijgbaar op Spotify en/of I Tunes vanaf 16 december 2017 (release party 15 december).

Media

Jean Paul Rena - Guitar and Vocals
Kit Carrera - Drums (The Deaf)
Michael Baumgarten - Bass (Soul Sister Dance Revolution)
Remco Visker - Guitar (De Kraaien)