06 48 11 76 29 06 48 11 76 29 info@evenemento.nl Over Evenemento

All the way from the USA: Richie Cannata | Legendarische saxofonist sluit voor één avond aan bij The Billy Joel Experience

Groot nieuws: de enige echte Richie Cannata komt naar Nederland. Binnenkort zet de saxofonist van Billy Joel samen met The Billy Joel Experience een exclusieve show neer. Legendarisch en veelbelovend. Met z’n band overtrof Billy Joel sinds de jaren 70 ieders verwachting, album na album: van Turnstiles en The Stranger tot 52nd Street en Glass Houses. En Richie was erbij. Op 22 januari 2023 speelt The Billy Joel Experience eenmalig samen met de veelgeprezen saxofonist in De Meerpaal in Dronten.

Richie’s komst is een enorme eer, want nagenoeg alle historische saxofoonsolo’s uit het
Billy Joel-repertoire zijn van hem. Hij toert nog steeds, nu onder de naam The Lords of 52nd Street, samen met twee andere oorspronkelijke bandleden: Liberty DeVitto en Russel Javors. Zo leeft de Billy Joel-sound voort.

‘Nadat ik de band hoorde, was ik meteen verkocht. De uitnodiging om met ze mee te spelen in Nederland kon ik natuurlijk niet afslaan.’ – Richie Cannata

Alexander Broussard is met The Billy Joel Experience uitgegroeid tot een groot succes. Sterker nog, hij leidt de Billy Joel Tribute van Nederland. Nadat ze de finale van het SBS6-programma The Tribute bereikten, speelde zijn band voor een uitverkocht Ziggo Dome. Maar daar bleef het niet bij. In de afgelopen jaren traden ze op in tal van clubs en theaters, en op festivals. Volgende bestemming: De Meerpaal.

Om de samenwerking te bezegelen, vloog Alexander voor een bliksembezoek naar New York. Daar genoot hij in het publiek van de wekelijkse jamsessie van de saxofonist in The Bitter End. Na een aantal nummers zei Richie tegen Alexander: ‘Now it’s your turn’, om samen met hem een zinderende uitvoering van ‘New York State of Mind’ te vertolken. En nu is Richie dus hier op het podium voor een complete show met The Billy Joel Experience!

Voor overige speeldata en meer informatie, kijk hier.

Meer zien? Naast de bijzondere avond met Richie Cannata op 22 januari, toert The Billy Joel Experience nog tot en met eind 2024 door heel Nederland en België.