06 48 11 76 29 06 48 11 76 29 info@evenemento.nl Over Evenemento

The Spiders nemen je mee op een reis langs de muzikale highlights van David Bowie; van Ziggy Stardust tot en met het aangrijpende Lazarus. The Spiders proberen niet om Bowie te imiteren, maar ze zorgen ervoor dat de essentie van elk nummer wordt gepakt.

Biografie

Toen zanger Arjan Stender in januari 2016 vernam van David Bowie’s plotselinge overlijden was hij –net als iedereen- met stomheid geslagen. Hij besloot ter plekke dat de beste manier om Bowie te eren was om z’n muziek levend te houden. Een tributeband moest er komen. Alle muzikanten die hij benaderde hapten meteen toe; The (Dutch) Spiders From Mars waren geboren.
De optredens in de afgelopen jaren maakten duidelijk dat The Spiders niet zomaar een Bowie tributeband is. The Spiders proberen niet om Bowie te imiteren, maar ze zorgen ervoor dat ze de essentie van elk nummer weten te pakken. Ze zien er daarnaast geen been in om hier en daar een extra solootje, breakje of intrumentaal stuk in te lassen, net zoals Bowie z’n nummers live ook vaak anders speelde dan op de plaat. Arjan lijkt helemaal niet op David maar hij heeft de perfecte stem voor dit repertoire, en hij zingt de nummers met een intensiteit alsof hij ze zelf geschreven heeft.
The Spiders nemen je mee op een reis langs de muzikale highlights van David Bowie; van Ziggy Stardust tot en met het aangrijpende Lazarus.

Arjan Stender – zang Raymond Eringaard – toetsen, zang, mondharmonica Rolf Ubbink – bas Remco van Denderen - drums Joost Cornelissen - gitaar