06 48 11 76 29 06 48 11 76 29 info@evenemento.nl Over Evenemento

Ritmolanda is een Nederlandse percussiegroep, die een combinatie van verschillende muzikale genres speelt op traditionele Braziliaanse instrumenten. De groep is opgericht door Paul 'Pablitoss' van Nispen, drumleraar op Drumschool Voorburg.

Biografie

De groep werd in 2006 door drum- en percussie leraar Paul ‘Pablitoss’ van Nispen opgericht om enkele getalenteerde leerlingen van Drumschool Voorburg te inspireren en kennis te laten maken met meer dan alleen het standaard rock en pop drummen.
Door de jaren kwamen verschillende stijlen aan bod: Afrikaanse beats, Noord-Amerikaanse marching muziek, verscheidene Latijns-Amerikaanse genres (voornamelijk uit Brazilië en Cuba) en zelfs elektronische muziek. Vanzelfsprekend passeerden ook allerlei percussie-instrumenten de revue.

Een grote verandering vond plaats in 2011, toen Ritmolanda begon met het spelen van een aantal nummers van de Poolse percussiegroep Ritmodelia. Al snel werd duidelijk dat dit de weg was die Ritmolanda wilde inslaan; Ritmodelia-achtige composities, een combinatie van verschillende stijlen op traditionele Braziliaanse percussie instrumenten (alleen met snaredrums in plaats van caixas). Ritmolanda begon met het coveren van enkele nummers van Ritmodelia maar startte later ook met het maken van eigen composities.
Sinds de zomer van 2012 reizen de leden van Ritmolanda jaarlijks af naar Polen voor een intensieve week vol workshops van Miki Wielecki, de bandleider van Ritmodelia, Braziliaanse multi-instrumentalist Leo Vilhena en vele andere uitmuntende muzikanten. Hier heeft Ritmolanda onder andere opgetreden met Ritmodelia en Ritmo Bloco naast een aantal solo optredens. De ervaring die hiermee wordt opgedaan helpt Ritmolanda om een show neer te zetten die uniek is in Nederland, vol energie en indrukwekkende ritmes.
In de afgelopen jaren hebben veel drummers van Drumschool Voorburg gespeeld bij Ritmolanda. Op het moment bestaat de groep uit 8 zeer getalenteerde jonge drummers, tussen de 16 en 24 jaar oud, en hun leraar, Paul van Nispen.

Paul 'Pablitoss' van Nispen Remco Klerks Bas Kok Pim Buitenhek Sjoerd Rooseboom Joey van der Krogt Carolien Sleven Demi Kok

2015: Polenreis