06 48 11 76 29 06 48 11 76 29 info@evenemento.nl Over Evenemento

Rocket Guy

Informatie aanvragen
Elton John tribute

Een flitsende tribute gebaseerd op de allergrootste hits van Sir Elton John, de onbetwiste Britse glamourkoning van de rockpiano, overtuigend neergezet door Rocket Guy met een geweldige band. Vanaf 6 januari 2024 is Rocket Guy te zien als deelnemer in The Tribute - Battle of the Bands van SBS6.

Biografie

Rocket Guy ready for another take off in 2024!

Vanaf 6 januari 2024 is Rocket Guy te zien als deelnemer op de zaterdagavond ‘tribute-avond’ op SBS6! De muziekcompetitie The Tribute – Battle of the Bands keert namelijk terug voor een derde seizoen. Elke tributeband doet mee met maar één doel: optreden in een uitverkocht Ziggo Dome. In het nieuwe seizoen van The Tribute – Battle of the Bands spelen twaalf tributebands de grootste hits van hun favoriete artiest tot in perfectie na. In de eerste vier afleveringen valt steeds één band af en komt er – aan het begin van de volgende aflevering – een nieuwe tributeband bij. Elke tributeband probeert om qua sound en stem zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. De optredens worden ook dit seizoen beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Cesar Zuiderwijk, Angela Groothuizen en Spike. De presentatie is wederom in handen van Gerard Ekdom.

Na de succesvolle Face-to-Face-tour in 2022 met Alexander Broussard en The Billy Joel Experience, komt “Rocket Guy” zelf in 2023 naar de Nederlandse podia met Guy Harris als Sir Elton John.

Het flitsende concept is gebaseerd op de allergrootste hits van Sir Elton John, de onbetwiste Britse glamourkoning van de rockpiano, overtuigend neergezet door de geweldige band van Rocket Guy, bestaande uit Eddie Volkers (drums), Toni Sprokkelenburg (gitaar), Martin van Gulik (toetsen) en Raymond van Wersch (bas).

Press kit & rider

Als een succesvolle en ervaren pianist-zanger kroop Guy Harris in de rol van Elton John na jarenlang optreden bij Crazy Pianos, pianobars over de hele wereld en onlangs nog in de
Ziggodome als toetsenist bij ‘The Billy Joel Experience‘ in ‘Battle of the Tribute Bands’ voor SBS6.

Al sinds zijn prille jeugd speelt Guy Harris piano op een hoog niveau. Guy heeft zijn muzikale opvoeding genoten bij St. George’s Chapel in Windsor Castle en de Royal Schools of Music. Met vocale studies onder David Lowe (King Singers, Cambridge) en David Aldred (English National Opera) leert Guy de fijne kneepjes van het vak.

Met een natuurlijke flamboyantie, heldere zang en gevoel voor humor brengt Guy de jonge Elton over het voetlicht. Vanzelfsprekend toont Guy een diepe waardering voor de pianistische energie die de pure rock and roll van Engeland’s grootste pianist aller tijden definieert.

Guy Harris - vocals, piano Toni Sprokkelenburg - guitars Martin van Gulik - keyboards Eddie Volkers - drums Raymond van Wersch - bass guitar